fredag 27 januari 2012

Choklad provningen...

...var helt fantastiskt kul! Under kvällen förelästes det om chokladens historia, de olika kakaoträden, regionerna kakaobönorna kan komma från och hur detta påverkar chokladsmaken. Sen blev det självklart prövning! Choklad från hela världen, mums!


Vi fick också pröva på att göra våra egna praliner, det var superkul och enkelt! Det svåraste momentet i processen var att inte smaka, haha!



Efter att ha fått göra egna tryck och mönster på pralinerna fick dem stelna. Under tiden fick vi pröva choklad! : )
Pralinerna slogs sedan in i en konditorpåse så dem ser riktigt proffsiga ut nu!
Jag valde smaken "Earl Gray" och Aprikos, men jag minns inte vilken som är vilken så det blir en överaskning! ; ) 


När vi ändå var där passade jag på att köpa en fin choklad från Frankrine, gjord på Chuao bönorna som kommer från Venezuela (fick jag lära mig under kvällen), 4 praliner till i smakerna champange, äkta vanilj, café latte och nöt och ett thé som ska förhöja smaken av chokladen med smaken "White Ginger Pear"! Här ser ni min lilla kollektion!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar